ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

16 Απριλίου 2023

ΔΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΔΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ



Οι βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση  Τσίπρα στη Βουλή τον Ιανουάριο του έτους 2019 και προχώρησαν στην κύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν συναινώντας σιωπηρά σε αυτήν, όπως συνέβη κατόπιν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, 

ευθύνονται για τα σημερινά αποτελέσματα που θερίζουμε αναφορικά  με τις παράλογες διεκδικήσεις διαφόρων αυτόκλητων ομάδων, που προωθούν την βουλγαροσλαβική διάλεκτο με την ονομασία "Μακεδονική γλώσσα" επί ελληνικού εδάφους.


Διότι ενώ είναι απαράδεκτη και ιστορικά ανυπόστατη η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού (μακεδονικός - μακεδονική) για να χαρακτηρίσει μια μη ελληνική γλώσσα, οι εθνο-προδότες βουλευτές με την υπογραφή τους αναγνώρισαν τότε επίσημα "Μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα" στους κατοίκους των Σκοπίων !


Μετά από την μείζονος εθνικής σημασίας προδοσία που εκτέλεσε το πολιτικό προσωπικό, άνοιξε ο δρόμος για μια σειρά από παράλογες σχετικές διεκδικήσεις από την πλευρά των γειτόνων μας, που αφορούν το βουλγαρικό-σλαβικό ιδίωμα που το έχουν βαπτίσει ως "μακεδονική γλώσσα".


Εννοείται ότι η ευθύνη των δικαστών και των εισαγγελέων για τις αποφάσεις τους σε εγχώριο επίπεδο είναι τεράστιες και σε καμία περίπτωση δεν υποσκελίζονται, σε σχέση με τις πολιτικές ευθύνες, ιδιαίτερα σε θέματα ύψιστης σημασίας εθνικού συμφέροντος.

Ωστόσο η διάβρωση της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα και η εξάρτηση της από την εκτελεστική εξουσία είναι ολοφάνερη και αυτό αποδεικνύεται από την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος.


Αρχής γενομένης της έγκρισης σωματείου με την επωνυμία "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας" από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 27/07/2022, σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο συναφές αίτημα που αφορά την εισαγωγή της "Μακεδονικής γλώσσας" στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών).

Με αυτόν τον τρόπο, ο Γεώργιος Κωστίδης που υπογράφει ως πρόεδρος του "Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στη Ελλάδα" προχωρά στην υλοποίηση των στόχων του σωματείου που είναι η «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και η «υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα» ... 






Βλέπουμε ότι χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, αμέσως μετά από την απόρριψη των ανακοπών, οι οποίες ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας και από άλλους φορείς, κατά της απόφασης έγκρισης του σωματείου, προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου τους, αφού όπως αναγράφεται στην αίτηση, έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια για την αναγνώριση της "μακεδονικής γλώσσας" από το ελληνικό κράτος.

 

Ανάλογη ήταν και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας στις 16/03/2023, που με την υπ' αριθ. 41/2023 απόφασή του, δικαίωσε το  «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» εγκρίνοντας τη σύσταση του. 


Στο μέλλον, αν αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, είναι πιθανό ότι θα προχωρήσουν στην διεκδίκηση δικαιωμάτων, εγείροντας το ζήτημα μιας ανύπαρκτης μειονότητας σε ελληνικό έδαφος που θα αποτελείται από τους  ομιλητές του βουλγαρο-σλαβικού ιδιώματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναζωπύρωση μιας δια-βαλκανικής σύγκρουσης.


Αντί λοιπόν να αναρωτιόμαστε εμείς οι Έλληνες πολίτες, μέχρι πού θα φτάσουν οι κάθε λογής ανθέλληνες που βρίσκονται στην εξουσία σε καίριες θέσεις, θα πρέπει να αναλάβουμε σοβαρά και υπεύθυνα πολιτική δράση, για να βάλουμε φρένο στην καταστροφή μας.


Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθεί το Έθνος μας για να πάρει πίσω όλα τα δίκαια που μας ανήκουν. 

Για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκε ο Πολιτικός Φορέας "Ελλήνων Συνέλευσις" που καλεί τον κάθε Έλληνα και Φιλέλληνα να πάρει σήμερα θέση.


Ευαγγελία Γιαδανού




ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505 - 6932729297



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 693-2174847

email : holidisk@gmail.com


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 6989141606

email : iliaskarakozidis@gmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email : giadanou70@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 

e-mail: irenetotiev@hotmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ.  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ. 6943283782

email: wulaalexandridou5@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977412735email: giorgoskoronidis@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad