ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

16 Απριλίου 2023

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ... ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΙΩΠΑ

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ... ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΙΩΠΑ



ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΩΣ ΝΕΓΡΑ, ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ NETFLIX.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ.


ΑΠΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ !


ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ, 


ΑΠΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΓΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΔΥΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΗΡΩΑ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ BBC MEΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.




ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΑΩ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΜΗΝΩΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο κ. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ...

ΜΗΝΩΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ



Έκκληση για ακύρωση του ντοκιμαντέρ της Κλεοπάτρας στο Netflix

Περισσότερες από 62.000 υπογραφές συλλέχθηκαν σε μόλις δύο ημέρες με το αίτημα της ακύρωσης του ντοκυμαντέρ που προβάλλεται στο Netflix με θέμα την ζωή της ελληνίδας βασίλισσας Κλεοπάτρας.


Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής και αφήγησης της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, επικρίθηκε από μεγάλη μερίδα θεατών για την απεικόνιση της Κλεοπάτρας Ζ' Φιλοπάτορα ως μαύρη, ενώ η ιστορική φιγούρα ήταν Ελληνίδα, μέλος της Πτολεμαϊκής Δυναστείας, η οποία κυβέρνησε την Αίγυπτο μεταξύ 305 π.Χ. και 30 π.Χ.

Η αμφιλεγόμενη σειρά έχει επίσης πυροδοτήσει ζωηρές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα ζητήματα του ιστορικού ρεβιζιονισμού, της φυλής, της εθνότητας και της εκπροσώπησης.


Η αίτηση για την ακύρωση του νέου ντοκιμαντέρ ξεκίνησε από τους Maha Shehata και Aikk Yasser για «παραποίηση της ιστορίας». Σύμφωνα με τους ιδρυτές της αναφοράς, δημιουργήθηκε από Αιγύπτιους που θεώρησαν ότι η αιγυπτιακή ιστορία παρερμηνευόταν.


«Ο αφροκεντρισμός είναι μια ψευδοεπιστήμη που ωθεί την ατζέντα μιας ομάδας να διεκδικήσει την ιστορία της Αιγύπτου και να την κλέψει από τους πραγματικούς Αιγύπτιους. Χρησιμοποιώντας ψευδή άρθρα και μηδενικά στοιχεία, εξακολουθούν να προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία», αναφέρεται στην αρχική περιγραφή της αναφοράς.


Η Grecian Delight στηρίζει την Ελλάδα

«Η Κλεοπάτρα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, άνηκε στη δυναστεία των Πτολεμαίων με ελληνική καταγωγή. ΔΕΝ ήταν μαύρη. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση εναντίον των μαύρων και είναι απλώς μια κλήση αφύπνισης για τη διατήρηση της ιστορίας και της ακεραιότητας των Αιγυπτίων και των Ελλήνων».


«Η παράσταση γίνεται ξεκάθαρα για να συμπληρώσει το Αφροκεντρικό κίνημα, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, και να εδραιώσει ό,τι προωθεί το κίνημα. Η Αίγυπτος δεν ήταν ποτέ μαύρη και δεν ήταν ποτέ λευκή, η Αίγυπτος είναι απλώς η Αίγυπτος. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι αφρικανικοί/μαύροι πολιτισμοί, αλλά η Αίγυπτος ΔΕΝ ήταν/είναι ένας από αυτούς. 

Υπογράψτε την έκκληση για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας!». υποστηρίζουν οι συντάκτες της αναφοράς.



Συζήτηση στα social media

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix έχει σίγουρα πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, όπου οι χρήστες δεν διστάζουν να πουν τις απόψεις τους για την ιστορικότητα της εκπομπής.


Για παράδειγμα, ο αρχαιολόγος Flint Dibble διαφώνησε με την ιδέα ότι το κάστινγκ ενός μαύρου ηθοποιού για να παίξει την Κλεοπάτρα είχε σημασία.


«Τα νέα από έναν αρχαιολόγο. Οι ιδέες μας για τη φυλή είναι σύγχρονες. Δεν υπάρχουν γενετικές διακρίσεις που μπορούν να διαχωρίσουν τους λευκούς και τους μαύρους. Αλληλεπικαλύπτονται», έγραψε στο Twitter.


«Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έβλεπαν τη φυλή όπως εσείς», πρόσθεσε ο Ντίμπλ.


Άλλοι δεν συμφωνούσαν με τον Ντίμπλ. Για παράδειγμα, η Βρετανίδα Αιγύπτια γιατρός και πολιτικός παρατηρητής της Μέσης Ανατολής Νερβάνα Μαχμούντ σκέφτηκε ότι η επιλογή του κάστινγκ ήταν παράδειγμα ιστορικού ρεβιζιονισμού.


«Η κλοπή της αιγυπτιακής ιστορίας συνεχίζεται. Οι Αμερικανοί ρεβιζιονιστές αποφάσισαν ότι η Ελληνίδα Αιγύπτια βασίλισσα, #Κλεοπάτρα, ήταν κατά κάποιο τρόπο Μαύρη!!!» έγραψε στο Twitter ο Μαχμούντ.


«Τίποτα κακό στο να είσαι μαύρος – αν ήταν η αλήθεια, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο παχύ αξιολύπητο ψέμα!» αυτή πρόσθεσε.


Πριν από μερικά χρόνια, το BBC είχε επίσης ρίξει έναν μαύρο Αχιλλέα, δημιουργώντας μια άλλη διαμάχη στο Διαδίκτυο.


Petition to Cancel Netflix’s “Queen Cleopatra” Gains Over 60k Signatures


ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, Ο,ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" 


1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.

1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.

1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.

1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.

1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.

1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.

1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.

1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.

1.10. Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας. 
ΣΕΛΙΔΑ 34 από 40


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.

1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.

1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.

1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.

1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.

1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .

1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.

1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ




ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 


ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»





EMAIL: giadanou70@gmail.com


TΗΛ. 6932729297


giadanou.blogspot.com

 



youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCLXtKZObutWedRZOijfbToA

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/619904-09-2015.html




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/blog-post_38.html




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/




 fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100053843734529




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad