ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

2 Σεπτεμβρίου 2023

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ



ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Μια ακόμη εθνική προδοσία συντελείται, βάσει της οποίας η ελληνική μειονότητα των Σκοπίων οδηγείται με βεβαιότητα σε αφομοίωση και αφανισμό, διότι ...


Αναγνωρίζονται όλες οι μειονότητες 

που υπάρχουν στα Σκόπια 

πλην της ελληνικής !



Οι έντονες πιέσεις της Βουλγαρίας για την τροποποίηση και προσθήκη στο Σύνταγμα των Σκοπίων (Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας), με σκοπό την αναγνώριση της Βουλγαρικής μειονότητας επί σκοπιανού εδάφους, έχουν ως αποτέλεσμα την έναρξη της συζήτησης σχετικής πρότασης στο κοινοβούλιο της χώρας, όπως ανακοινώθηκε στις 18 Ιουλίου από την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου στα Σκόπια.

πηγή


Η συζήτηση αφορά την τροποποίηση του προοιμίου του Συντάγματος και των άρθρων 49 και 78, προκειμένου να προστεθούν "λαοί" που αποτελούν τον πληθυσμό της "Βόρειας Μακεδονίας"...

Ακολουθεί η ανακοίνωση όπως στάλθηκε προς το Κοινοβούλιο προς έγκριση σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων: 


«Η πρόταση συντάχθηκε με βάση τα συμπεράσματα του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που εγκρίθηκαν σε συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου 2022 και δεσμεύεται από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από την κοινή θέση και την εναρκτήρια δήλωση της ΕΕ στην πολιτική συνάντηση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στη διατύπωση: «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ο μακεδονικός λαός, τμήματα του αλβανικού λαού, ο τουρκικός λαός, ο λαός των Βλάχων, ο σερβικός λαός, ο λαός των Ρομά, ο βοσνιακός λαός και άλλοι», ...

 προστίθενται μετά τον «Βοσνιακό λαό» τα εξής: ο βουλγαρικός λαός , ο κροατικός λαός, ο λαός του Μαυροβουνίου, ο σλοβενικός λαός, ο εβραϊκός λαός και ο αιγυπτιακός λαός», όπως σημειώνεται.

Όπως βλέπουμε απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σχετική με την πολυπληθή ελληνική μειονότητα των Σκοπίων η οποία αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος "μακεδονικός" λαός που αναφέρεται ανωτέρω δεν παραπέμπει σε ελληνικό πληθυσμό, ομοίως  και ο όρος "μακεδονική γλώσσα" (makedonski), ουδεμία σχέση έχει με ελληνική γλώσσα, όπως αυτό δηλώνεται ρητά στο άρθρο 7 παρ. 4 της Συμφωνίας των Πρεσπών:

"... 4. Το Δεύτερο Μέρος (Σκόπια) σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους..." πηγή

Επομένως η χρήση του ονόματος "Μακεδονία" ακόμη και με τον επιθετικό προσδιορισμό "Βόρεια" από τα Σκόπια είναι αποτέλεσμα κλοπής και ιστορικής παραχάραξης διότι χρησιμοποιείται δολίως, αφενός για να δώσει οντότητα και λόγο ύπαρξης στο νεοαναδυόμενο ψευδοκράτος, αφετέρου οικειοποιείται το ελληνικό όνομα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, χωρίς όμως να ταυτίζεται εθνοτικά με τον ελληνισμό. 

 Παράλληλα επιχειρεί να αφομοιώσει και να αφανίσει τους πραγματικούς Έλληνες που κατοικούν εκεί, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δικαιούνται να φέρουν την ονομασία "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" με την αληθινή έννοια.


Το πρόβλημα είναι διαχρονικό μιας και ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα ελληνικής εθνικής μειονότητας από πλευράς ελληνικής διπλωματίας, ούτε σε διμερές επίπεδο αλλά ούτε κι από πλευράς Ε.Ε. και Διεθνών Οργανισμών !

Αντιθέτως υπάρχει μια συστηματική δόλια αποσιώπηση του θέματος.

-----------


Την στιγμή που η Βουλγαρία θέτει όρους προκειμένου να δεχτεί τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το προδοτικό κρεσέντο της Ελλάδας συνεχίζεται και με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, η οποία  υιοθετεί στάση συναίνεσης και αποδοχής των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που εξέφρασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημόσια.


Οι Έλληνες των Σκοπίων, όπως διαφαίνεται θα έχουν την ίδια τύχη με τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, με τους Έλληνες της σημερινής Τουρκίας, της Ίμβρου και της Τενέδου, μιας και το ελληνικό κράτος γυρνάει και πάλι την πλάτη στο Έθνος, χωρίς να εγείρει ή να διεκδικεί την προστασία των δικαιωμάτων που αφορούν την εκπαίδευση, τη γλώσσα, την ταυτότητα και τον πολιτισμό, δικαιώματα που αναγνωρίζονται παγκόσμια για τις μειονότητες και οφείλουν να σέβονται όλα τα κράτη.


Το ερώτημα είναι :


Ως πότε θα ανεχόμαστε να μειοδοτούν σε βάρος του Έθνους μας αλλογενείς και ανθέλληνες ;


Ήρθε η ώρα με την ένωσή μας να κάνουμε την μεγάλη ιστορική ανατροπή


Μην καθυστερείς Έλληνα πολίτη 


Πάψε να επιτρέπεις τον αφανισμό μας


Ευαγγελία Γιαδανού


ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ;




ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505 - 6932729297



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 693-2174847

email : holidisk@gmail.com


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 6989141606

email : iliaskarakozidis@gmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email : giadanou70@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 

e-mail: irenetotiev@hotmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ.  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ. 6943283782

email: wulaalexandridou5@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977412735email: giorgoskoronidis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad