ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

3 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



Το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας είναι πλέον ζητούμενο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών να αδιαφορούν συστηματικά για τις προειδοποιήσεις των ιατρικών συλλόγων που κάνουν λόγο για υποστελέχωση και υποβάθμιση που οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων των νοσοκομείων.


Συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες σύσσωμοι οι ιατρικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου (SOS) :

Ζητώντας από την πολιτεία να σταματήσει να εθελοτυφλεί, διότι τα νοσοκομεία οδηγούνται σε λειτουργική κατάρρευση λόγω μαζικών παραιτήσεων των γιατρών. Οι λόγοι που ωθούνται οι γιατροί εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι:  οι χαμηλές αποδοχές, η έλλειψη προσωπικού, οι μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία, ο υπερβολικός αριθμός εφημεριών και οι άσχημες συνθήκες εργασίας. 

Κάλεσαν την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να προβεί στην άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και να πάψει να απαξιώνει τους γιατρούς και κατ΄ επέκταση τα Δημόσια Νοσοκομεία πηγή


Το ίδιο πρόβλημα αναδείχτηκε μέσα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, που έδωσε στην δημοσιότητα την γραπτή επιστολή του επιστημονικού υπευθύνου της Παθολογικής Κλινικής Ι. Φερεσιάδη, με την οποία απευθύνεται προς την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου γίνεται λόγος για συνθήκες επικινδυνότητας και έλλειψης ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, εξαιτίας της απουσίας ιατρικού προσωπικού.







Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου αναγκάζονται να μετακινούνται δύο γιατροί από την Αλεξανδρούπολη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης  κ. Γ. Σπανόπουλος. πηγή


Όπως φαίνεται, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Ξάνθης μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2023, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, λόγω της έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών, δεν ήταν αρκετή για να ληφθούν μέτρα.

 Όπως οι ίδιοι οι χειρούργοι ανέφεραν, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων που μοιραία οδήγησε στον περιορισμό των χειρουργείων,  δημιουργήθηκε μια τεράστια λίστα 2000 ασθενών που περιμένουν επειγόντως να χειρουργηθούν ! πηγή


 Όλη αυτή η κατάντια συμβαίνει στο νοσοκομείο της Ξάνθης την στιγμή που και οι τρεις βουλευτές που διαθέτει ο νομός προέρχονται από τον χώρο της υγείας !! 

Αλλά όπως φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί κανενός ...


Οι ευθύνες των κομματικών κυβερνήσεων διαχρονικά είναι τεράστιες, την στιγμή μάλιστα που η δικαιολογία της έλλειψης οικονομικών πόρων που αποδίδονται σε μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει καταρρεύσει προ πολλού ...


Δείτε και μόνοι σας τον 

ΝΟΜΟ 4992/2022 



ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020 – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΣΟΔΑ

 

Άρα δεν μιλάμε για οικονομική αδυναμία, ούτε για ανικανότητα αλλά για σκόπιμη και στοχευμένη τακτική που αποβλέπει στην επιδείνωση της υγείας των πολιτών και στον αφανισμό των κατοίκων της περιοχής μας. Μιλάμε δηλαδή για μια μορφή υβριδικού πολέμου. Οι πολίτες από την άλλη πλευρά, με βάση και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν φαίνεται να  συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, δεν αξιώνουν και δεν διεκδικούν αυτό που δικαιούται κάθε άνθρωπος, παρά μόνο αν το πρόβλημα  χτυπήσει την δική τους πόρτα ...

Το ερώτημα είναι : για πόσο ακόμα ;



Η υγεία αποτελεί προϋπόθεση για την ίδια την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής και γι' αυτό αποτελεί ύψιστο αγαθό, που θα πρέπει η πολιτεία να φροντίζει ώστε να παρέχει δωρεάν με ισότητα προς όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. 


Ευαγγελία Γιαδανού


Ακολουθεί το πρόγραμμα του Πολιτικού Φορέα "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" για την υγεία όπως είναι κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο. πηγή



ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad