ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

15 Απριλίου 2023

Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Α.Α.Δ.Ε.


Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Α.Α.Δ.Ε.



Η Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) στερείται νομικής προσωπικότητας σύμφωνα και με τον νόμο ίδρυσής της (4389/2016). Δεν είναι ούτε φυσικό ούτε νομικό πρόσωπο άρα είναι ένα "μόρφωμα".


Η ανομία και η αυθαιρεσία του μορφώματος  Α.Α.Δ.Ε. σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ηθικού και λογικού φραγμού. Το περιστατικό που ακολουθεί είναι ένα από τα χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά σε βάρος των ανυποψίαστων φορολογουμένων, οι οποίοι ακόμη κι αν προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζονται ως κοινοί απατεώνες από το ανθελληνικό μόρφωμα που αφαιμάζει καθημερινά και απροειδοποίητα τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, στερώντας του την δυνατότητα να βιώσει ανθρώπινα.


Στις 21 Μαρτίου 2023 η Α.Α.Δ.Ε. Ξάνθης, προέβει ξαφνικά και απροειδοποίητα σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών φυσικού προσώπου, για οφειλή Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και φόρου εισοδήματος του περσινού οικονομικού έτους, η οποία κατέστει ληξιπρόθεσμη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή λιγότερο από έναν μήνα πριν από την επιβολή κατάσχεσης.


Όταν ρωτήθηκε υπάλληλος της Α.Α.Δ.Ε. Ξάνθης στις 22 Μαρτίου για τον λόγο για τον οποίο προχώρησαν σε κατάσχεση των λογαριασμών του φυσικού προσώπου απροειδοποίητα, εκείνος απάντησε ότι ο νόμος τους δίνει την δυνατότητα να το πράττουν, διότι αν προηγηθεί ειδοποίηση οι δικαιούχοι τραβούν τα χρήματα από τους λογαριασμούς.


Έτσι το "μόρφωμα" προβαίνει στην τακτική του αιφνιδιασμού ληστεύοντας ουσιαστικά τον ανυποψίαστο πολίτη εν αγνοία του !


Όμως η παντελής έλλειψη νομικής συνέπειας από την πλευρά του μορφώματος που λέγεται Α.Α.Δ.Ε αποδείχτηκε στην πράξη από την συνέχεια της υπόθεσης.


Η παρακάτω ατομική ειδοποίηση τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Α.Α.Δ.Ε. αφίχθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ως συστημένη επιστολή στο ταχυδρομείο Ξάνθης για να την παραλάβει το φυσικό πρόσωπο.




Το έγγραφο, όπως μπορεί να διακρίνει ο καθένας, έχει πρωτοκολληθεί στις 24 Μαρτίου 2023 δηλαδή τρεις ημέρες μετά από την ημέρα που επιβλήθηκε απροειδοποίητα η κατάσχεση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του φυσικού προσώπου (πλην του ακατάσχετου).


Όπως μπορούμε να διαβάσουμε, πρόκειται για έγγραφη ειδοποίηση από την πλευρά της Α.Α.Δ.Ε. προς το φυσικό πρόσωπο, πως η Φορολογική Διοίκηση δύναται να προβεί σε λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της ειδοποίησης, αλλά και πριν από την παρέλευση των 30 ημερών.


Εδώ βλέπουμε μια κατάφορη παραβίαση του ίδιου του εγγράφου, όπου ενώ αυτό κοινοποιήθηκε στον παραλήπτη στις αρχές Απριλίου η κατάσχεση των λογαριασμών επιβλήθηκε 10 ημέρες πριν την έναρξη της προθεσμίας των 30 ημερών (δηλαδή στις 21 Μαρτίου) και μάλιστα έγινε απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά με κίνδυνο να μην μπορεί το φυσικό πρόσωπο να διευθετήσει εγκαίρως τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.


Ερώτημα: Γιατί μπήκε στον κόπο η Α.Α.Δ.Ε. Ξάνθης να αποστείλει την ειδοποίηση μετά από 10 ημέρες, αφού είχε εκτελέσει ήδη την κατάσχεση; 


Το φυσικό πρόσωπο προχώρησε αμέσως σε υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης, αποπληρώνοντας την πρώτη δόση από τις 12 και ανέμενε ότι μετά από αυτό θα άνοιγαν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί, αλλά με έκπληξη ενημερώθηκε από υπάλληλο της Α.Α.Δ.Ε. ότι δεν θα ξεμπλοκαριστούν  πριν την ολοσχερή αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού ...


Ρητορικό το ερώτημα που θέτω στον εαυτό μου : Aν είχε την δυνατότητα το φυσικό πρόσωπο να αποπληρώσει το συνολικό ποσό  θα έμπαινε στην διαδικασία των 12 δόσεων ;;


Τελικά εφόσον η υπαγωγή σε ρύθμιση είναι μια νόμιμη διαδικασία για τον πολίτη, γιατί μετά από αυτήν εξακολουθεί να λαμβάνει το μόρφωμα εκβιαστικά μέτρα σε βάρος του ;


Το δίχως άλλο πρόκειται για στυγνό εκβιασμό σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι όσων αποδεδειγμένα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που τους επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Φάντασμα.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


1.1. Το Υπουργείο Οικονομικών θα αναδομηθεί σε μια υπηρεσία που θα υπηρετεί τη μέσω του φόρου ανταποδοτική διαδικασία της Πολιτείας προς τον πολίτη.


1.2. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι γιατί η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής όλων των κακόβουλων ενεργειών και καταδυνάστευσης του πολίτη. 

Ο φορολογικός νόμος του εισοδήματος που θα καθιερωθεί θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια.


1.3. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι πάνω από 3 % και όχι 11 % που επί πολλά χρόνια πληρώνουμε για απλή μεταβίβαση. 

Για μεταβίβαση σε συγγενή πρώτου βαθμού είναι χωρίς φόρο.


1.4. Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών η Ελλήνων Πολιτεία θα θέσει νομοθεσία ώστε η αγορά των αυτοκινήτων να γίνεται ατελώς με ένα ποσό ΦΠΑ εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.


1.5. Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι πάνω από 50 € ετησίως γιατί δεν υπάρχει καμία λογική, αυτοκίνητα με τέσσερις ρόδες και με κάλυψη οδοστρώματος περίπου το ίδιο να υπάρχει μια διακύμανση 150 έως 1400 € όπως είναι σήμερα.


1.6. Τα διόδια καταργούνται γιατί καταστρατηγούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός του Ελλαδικού χώρου. Με τους σημερινούς παρόχους των Εθνικών Οδών θα διαπραγματευτεί η Πολιτεία.


1.7. Η φορολογία εισοδήματος θα αρχίζει από της 15.000 € ετησίως. Η μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι ο μικρότερος μισθός θα είναι διαμορφωμένος κατά αυτό τον τρόπο ώστε το 50 % του να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου.


1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διανείμει στον άξονα των Ελλάνιων Αξιών κρατική γη στους αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και μόνο σε αυτούς χωρίς το δικαίωμα μεταπώλησης της.


1.9. Η Ελλήνων Πολιτεία με απόλυτο σεβασμό στον νεογέννητο Έλληνα με πρόσβαση στην αρμονία και με γνώμονα ότι ήρθε στην Ελλάνια γη θα αποκτά αυτομάτως ένα τμήμα της πολεοδομημένης περιοχής. Με σεβασμό προς κάθε Έλληνα Πολίτη και με βάση την ισότητα και όλα τα Ελλάνια Πρωτόκολλα από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει θα αντιμετωπίσει την γυναίκα αναγνωρίζοντας τον τεράστιο ρόλο της όπως ορίζεται στην Κοσμοθέαση μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε

προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).


1.10. Η γυναίκα αναγνωρίζεται ως αυτοδύναμη, αυτόνομη και ανεξάρτητη μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Φορολογικά αντιμετωπίζεται αυτόνομα κάνοντας προσωπική φορολογική δήλωση και όχι οικογενειακή.

Οτιδήποτε αποκτάται εντός του έγγαμου βίου θα διαμοιράζεται σύμφωνα με την νομοθεσία εξαρχής. Για τις μητέρες που ανατρέφουν

παιδιά θα υπάρχει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την Πολιτεία. Από την πρώτη μέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης

και ανατροφής του. 

Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες ότανχρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής.


1.11. Είναι υποχρέωση μας να ανατρέψουμε την γενοκτονία που γίνεται σήμερα και να την μετατρέψουμε σε ευγονία. Η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας είναι ιερό καθήκον μας.


1.12. Μέσω της φορολογικής πολιτικής θα δοθεί ανάπτυξη σε όλους τους επιμέρους παραγωγικούς κλάδους.


1.13. Η Ναυτιλία δεν θα φορολογείται με μόνη υποχρέωση να είναι η έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα. Το προσωπικό και τα πληρώματα να είναι Έλληνες, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι και όλες οι επισκευές των πλωτών μέσων να γίνονται στην Ελλάδα.


1.14. Στην βιομηχανία η οποία θα καλύπτει τομείς παραγωγής που είναι απαραίτητοι στην Πολιτεία και προκειμένου να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης βιομηχανικά, τα πρώτα πέντε χρόνια καθίστανται αφορολόγητα.


1.15. Η βιοτεχνική παραγωγή προϊόντων καπνού και αλκοολούχων ποτών θα επιβαρύνεται με φόρο μόνο ίσο με την αξία του προϊόντος. Δηλαδή η τελική τιμή πώλησης του είναι 50 % η τιμή πώλησης από τον παραγωγό και το 50 % φόρος προς την πολιτεία.


Ευαγγελία Γιαδανού



ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΠΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΤΗΛ. 690 700 2505 - 6932729297



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΤΖΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΗΡ.6944896034


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 693-2174847

email : holidisk@gmail.com


ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ ΠΛΗΡ. 6989141606

email : iliaskarakozidis@gmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΠΛΗΡ.6932729297

email : giadanou70@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΙΕΦ  ΠΛΗΡ 690 700 2505 

e-mail: irenetotiev@hotmail.com



ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΗΛ 6907515419 email : morfidis@yahoo.gr



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΛΗΡ.  6949461369

email: xristos.iliadis1989@gmail.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ  ΠΛΗΡ. 6943283782

email: wulaalexandridou5@gmail.com



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6977412735email: giorgoskoronidis@gmail.com 


ΠΗΓΉ ΑΡΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad