ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

26 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ

 


ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ




Ο αγώνας των Ελλήνων κατά της Οθωμανοκρατίας το 1821 ήταν καθαρά εθνικο-απελευθερωτικός, διότι πυροδοτήθηκε από την ανάγκη της συγκρότησης ενός εθνικά ανεξάρτητου κράτους και δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα. Ωστόσο η ταύτιση της Εθνικής παλιγγενεσίας με την θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, φαίνεται πως έγινε με σκοπό να επισκιάσει τον πολιτικό και επαναστατικό της χαρακτήρα.


Σύμφωνα με τα πρακτικά της Β' Εθνοσυνέλευσης οι πληρεξούσιοι που μετείχαν εξέδωσαν την εξής διακήρυξη πηγή :

«Είμεθα αποφασισμένοι να ανεξαρτισθώμεν, ως έθνος αυτόνομον και ανεξάρτητον».


Η πολυπόθητη Εθνική ανεξαρτησία ωστόσο δεν κερδήθηκε ποτέ, διότι η Ελλάς τέθηκε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων. 
Μάλιστα η πολιτική υποδούλωση εξασφαλίστηκε μέσω της οικονομικής εξάρτησης από τα εβραιοχαζαρικά τραπεζικά κέντρα, η οποία ξεκίνησε με τα πρώτα επαναστατικά δάνεια που λήφθηκαν την εποχή εκείνη με την μεσολάβηση των κομμάτων και συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο αδιάκοπα μέχρι στις μέρες μας.


Ο ταυτόχρονος εορτασμός της επανάστασης του 1821 με την θρησκευτική γιορτή του "Ευαγγελισμού της Θεοτόκου" αποφασίστηκε με Βασιλικό Διάταγμα που εξέδωσε ο Όθωνας στις 19 Μαρτίου του 1838 (με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Μέχρι τότε ως ημέρα εορτασμού της εθνικής μας επετείου θεωρούνταν η 1η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ψηφίστηκε από την 1η Εθνοσυνέλευση της Πιάδας (Νεας Επιδαύρου) το 1ο Ελληνικό «Σύνταγμα», ήτοι «Προσωρινό Πολίτευμα».  (Δ. Φωτιάδης πηγή)


Η αλλαγή της ημερομηνίας από τον Όθωνα, απομείωνε αφενός την σημασία και την ισχύ του πρώτου Συντάγματος, αφετέρου έδινε το στίγμα του δογματικού προσανατολισμού του Βασιλείου της Ελλάδος.


Η ταύτιση της έννοιας του Έθνους με την εβραιοχριστιανική θρησκεία γίνεται συστηματικά από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ελληνικού κρατιδίου που φαινομενικά είναι ανεξάρτητο, αλλά ουσιαστικά παραμένει υπό την κηδεμονία των Μεγάλων Δυνάμεων, όπως αποτυπώθηκε και μέσα από την Συνθήκη του Λονδίνου (1832).


 Η επίσημη εκκλησία έδρασε πριν και μετά από την επανάσταση, ως εκφραστής των εβραιοχαζαρικών τραπεζικών συμφερόντων. 
Ο ίδιος ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε' είχε ηγετικό ρόλο στην Φιλική Εταιρεία, παρότι προσποιήθηκε ότι ήταν "απέναντι", με τους αφορισμούς που εξέδωσε σε βάρος των επαναστατών πηγή.

 Η "Φιλική Εταιρεία", η μυστική αυτή οργάνωση, ιδρύθηκε στην Οδησσό από μέλη μασονικών στοών της εποχής και είχε καθαρά μασονικό χαρακτήρα.
Ο προφανής της σκοπός ήταν ο διακαής πόθος όλων των Ελλήνων, δηλαδή η αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και γι΄ αυτό προσέλκυσε πλήθος αγνών αγωνιστών που στρατολογήθηκαν με αγνή πρόθεση. 

Όμως η άκρα μυστικότητα με την οποία δρούσε ως προς το οργανωτικό μέρος αλλά και η απόκρυψη της αλήθειας γύρω από την "Αόρατο Αρχή" στην οποία ορκίζονταν οι νεοεισερχόμενοι βάζοντας το χέρι τους στο Ευαγγέλιο, αφήνουν αμφιβολίες ως προς τους κρυφούς σκοπούς της. 

Λαμβάνοντας υπόψιν την αρνητική έκβαση της επανάστασης και τις έριδες που ξέσπασαν από νωρίς μέσα στους κόλπους της Φιλικής Εταιρείας μπορούμε να διατυπώσουμε την υπόθεση, ότι οι δυνάμεις που την ίδρυσαν αρχικά αποσκοπούσαν στην μετάβαση της εξουσίας, όχι στους πραγματικούς πληρεξουσίους, δηλαδή στο Έθνος των Ελλήνων, αλλά στους σημερινούς επικυρίαρχους τραπεζίτες, μοτίβο που ακολούθησαν όλα τα μετέπειτα εθνικά κράτη που προέκυψαν μέσα από τα επαναστατικά κινήματα του 18ου - 19ου αιώνα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας (1841), έχοντας βασικό ρόλο στο Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας. 



Ακολουθεί το Βασιλικό Διάταγμα του καθορισμού της 25ης Μαρτίου ως ημέρας εορτασμού της επετείου του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα. 


Εγκύκλιος. ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η επί των Εκκλησιαστικών και της δημοσίου εκπαιδεύσεως Γραμματεία της Επικρατείας. Προς τας Διοικητικάς αρχάς του Κράτους.
Η Α. Μ. ο Σ. ημών Βασιλεύς, λαβών υπ' όψιν, ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ' εαυτήν εις πάντα Έλληνα δια την εν αυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος, δια την κατ' αυτήν ταύτην την ημέραν έναρξιν του υπέρ Ανεξαρτησίας αγώνος του Ελληνικού Έθνους, ηυδόκησε δια Β. Διατάγματος εκδοθέντος την 15 του παρόντος μηνός υπ' αριθ. 980, να καθιέρωση την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέραν ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ.

Τούτο γνωστοποιούντες εις υμάς δια της παρούσης σας προσκαλούμεν, Κύριε Διοικητά συνεννοούμενοι με την επιτόπιον Εκκλησιαστικήν Αρχήν, να κάμετε γνωστήν εις τους υπό την ημετέραν Διοίκησιν διατελούντας λαούς την Υ. ταύτην της Α. Μ. απόφασιν, πανηγυρίζοντες λαμπρώς την Εορτήν ταύτην, προσεγγίσασαν ήδη κατά το ενεστός έτος, και μέλλουσαν να τελήται ενιαυσίως εις το διηνεκές».


Ευαγγελία Γιαδανού







ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ


ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 


ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»






EMAIL: giadanou70@gmail.com


TΗΛ. 6932729297


giadanou.blogspot.com

 



youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCLXtKZObutWedRZOijfbToA

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/619904-09-2015.html




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/blog-post_38.html




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/




 fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100053843734529




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad