ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

4 Οκτωβρίου 2022

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ Ή ΠΡΟΣΤΙΜΟ ;

 

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ Ή ΠΡΟΣΤΙΜΟ ;



Γιατί χρειάζεται η Ε.Ε. και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα των πολιτών ;


Προς τί το υποχρεωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα του ιατρικού ιστορικού ;


Ο "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ" 

είναι το Ευρωπαϊκό διασυνοριακό ηλεκτρονικό σύστημα όπου θα πρέπει να γίνει στο εξής υποχρεωτικά, η εγγραφή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της Ε.Ε. για να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας δηλαδή το αγαθό της υγείας θα είναι ...


ΔΩΡΕΑΝ αλλά ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ !


Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει:

1. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ηλεκτρονική χορήγηση φαρμάκων

2. Τα συνοπτικά ιστορικά υγείας

3. Μακροπρόθεσμα, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και τα εξιτήρια από νοσοκομεία, ενώ το πλήρες μητρώο υγείας θα ακολουθήσει αργότερα, με δυνατότητα  ανταλλαγής ηλεκτρονικών συνταγών και συνοπτικών ιστορικών υγείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.


Η υποχρεωτική διαμεσολάβηση ενός γιατρού, ο οποίος είναι άγνωστος και δεν είναι της επιλογής του ασθενούς στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της υγείας του, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για την κυβέρνηση,

ενώ η προσπάθεια να πείσει τους πολίτες πως νοιάζεται για την υγεία τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υποχρεωτικότητα και τις συνέπειες που θα υποστούν όσοι δεν εγγραφούν στο σύστημα εντός συγκεκριμένης προθεσμίας !!


ΔΗΛΑΔΗ 

ΤΗΝ ΕΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ !

μέσω της αυξημένης επιβάρυνσης για όσους δεν εγγραφούν, στην αγορά των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων μέχρι και 20 % επιπλέον σε σχέση με όποιον εγγραφεί !


Το παράδειγμα του ασθενούς που εξυπηρετείται όταν ταξιδεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας την δυνατότητά να λάβει τις αντίστοιχες διασυνοριακές υπηρεσίες υγείας, χάρη στην ύπαρξη του ιστορικού του σε διαδικτυακό ιστότοπο, επίσης δεν δικαιολογεί την υποχρεωτικότητα ... διότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι προαιρετικές για ανθρώπους που ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο μέλλον σε χώρα της Ε.Ε. 


Μια ανάλογη διασυνοριακή υπηρεσία θα χρησίμευε στην περίπτωση των πολιτών που ταξιδεύουν συχνά, για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την διάλεκτο (γλώσσα) της χώρας υποδοχής για να εξηγήσουν προφορικά το πρόβλημα υγείας τους (πχ μετανάστες).


 Ωστόσο παραμένει τo ερώτημα, γιατί επεκτείνεται ένα τέτοιο μέτρο υποχρεωτικά στο σύνολο του πληθυσμού, ακόμη και σε όσους δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ;;


Κι αν δεν επιθυμεί κάποιος να συναινέσει σε όλο αυτό το ΦΑΚΕΛΩΜΑ γιατί θα ακολουθήσει τιμωρία ;


Παρατηρείται έτσι κατάφωρη παραβίαση του δικαίου και της ισότητας των πολιτών με τους νεοεισερχόμενους παράνομους μετανάστες να απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες υγείας, χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και την ίδια στιγμή ο Έλληνας θα υποστεί για ακόμη μία φορά διακρίσεις για την μη συμμόρφωση - εγγραφή στο δικό τους σύστημα !


Παρατηρούμε ότι ενώ όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαλύσει και συνεχίζουν να διαλύουν το σύστημα υγείας και ασφάλισης, τώρα περιορίζουν τον ασθενή από την ελεύθερη, ανεμπόδιστη πρόσβαση  στον γιατρό της επιλογής του. Παράλληλα αντικαθίσταται η προσωπική επαφή από μια απρόσωπη ψηφιακή διαδικασία.


τελικά 

ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ;


Από ότι φαίνεται ...

Στην Νέα Τάξη Πραγμάτων 

τα πράγματα θα είμαστε εμείς οι άνθρωποι !


πηγή



Ευαγγελίας Γιαδανού

υποψ. βουλ. ν. Ροδόπης




ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»





EMAIL: giadanou70@gmail.com


TΗΛ. 6932729297


giadanou.blogspot.com

 



youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCLXtKZObutWedRZOijfbToA

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/619904-09-2015.html




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/blog-post_38.html




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/




 fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100053843734529


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad